Monopoly Junior

Het bordspel Monopoly Junior is speciaal gericht op de jongere spelers. We kennen natuurlijk allemaal wel de traditionele versie van Monopoly. Echter kan dit spel al gespeeld vanaf vier jaar oud. Twee tot maximaal vier spelers kunnen deelnemen met Monopoly Junior en een spel duurt ongeveer een half uur.

Simpelere opzet

Monopoly Junior kent een simpelere opzet. Het speelbord is kleiner en er zijn minder straten beschikbaar. Natuurlijk staat er op de hoek nog altijd een gevangenis waar je zomaar in terecht kan komen. De ouderwetse starten zijn vervangen door allerlei leuke plaatsen, zoals een kermis of een zwembad. De optie ‘vrij parkeren’ is niet aanwezig bij Monopoly Junior.

1 euro biljetten

Sommige versies van Monopoly maken gebruik van elektronisch betalen. Al het papierengeld is niet meer aanwezig en ingewisseld voor pinpassen. Je kan dan vakjes kopen, geld ontvangen en huur betalen met een klein bankautomaatje. Bij Monopoly Junior zijn er alleen 1 euro biljetten aanwezig. Dit maakt het spel een stuk overzichtelijker en eenvoudiger.

Wat zijn de spelregels?

In de traditionele versie van het wereldwijd bekend Monopoly kan je huizen en hotels aanschaffen. Het allerlaatste huis of hotel is dan het duurste. In Monopoly Junior zijn er vijf verschillende prijsniveaus, namelijk één tot vijf euro. Het vakje van één euro kan bijvoorbeeld een pizzeria zijn, terwijl het duurste vakje een prachtige skatebaan is. Mocht de hele straat in jouw bezit zijn dan zal er dubbel zoveel afgerekend moeten worden. Het is een speciale kinderversie, waardoor de spelregels een stuk eenvoudiger zijn.

Verschillen tussen traditioneel en junior

Monopoly Junior is een stuk overzichtelijker dankzij de 1 euro biljetten en het kleinere speelbord. Daarnaast zijn er locaties te koop en geen straten. De huisjes en de hotels zijn ingewisseld voor handige fiches. De treinstations en de extra belastingen zijn ook niet beschikbaar. En als laatste gooien alle spelers met één dobbelsteen in plaats van twee.

Bron

Bekijk de categorieën