Gamepoint Bingo

Bingo is wereldwijd een ontzettend populair spel. In de vorm van de lotto wordt het spel al sinds de 16e eeuw gespeeld, maar de variant die we nu als bingo kennen, werd in de Verenigde Staten ontworpen. Sindsdien zijn er dagelijks miljoenen spelers van dit spel, waarbij de populariteit zich niet beperkt tot bejaardenhuizen. Zeker online is er een grote gemeenschap van bingospelers, waarbij er verschillende manieren zijn om bingo te spelen.

bingo onlinecasinoground

Een van de grootste voordelen van online bingo spelen, is dat je ook gratis kunt spelen. Normaal gesproken koop je een aantal bingokaarten om mee te kunnen spelen, maar doordat je bingo online op de computer speelt, kun je het ook gratis spelen. Dit is natuurlijk goed nieuws voor bingofans.

Plekken om gratis bingo te spelen

Hoewel er misschien in je directe omgeving ook plekken zijn om gratis bingo te spelen, heb je online een veel grotere kans om een gratis bingospel te vinden. Doordat bingo makkelijk te begrijpen is en echt een gezelschapsspel is, zijn er verschillende websites die gratis bingo aanbieden. Er zijn twee soorten websites te vinden die gratis bingospellen aanbieden.

De eerste soort is het soort online spel dat al sinds de eerste jaren van het internet te spelen is. Hierbij speel je alleen tegen de computer. Door middel van een animatie worden de balletjes een voor een getrokken en worden de cijfers op je bingokaart vanzelf afgestreept (al moet je bij sommige versies wel zelf je kaart afstempelen). Hoewel dit voor de echte fanaten misschien een leuk tussendoortje is, mis je wel twee belangrijke elementen van het bingospel: de spanning en het sociale element.

Om die reden zijn er meerdere websites die bingo gratis aanbieden, maar ook zorgen dat er meer spanning bij komt kijken dan het bekijken van een animatie. GamePoint heeft bijvoorbeeld gratis bingospellen, maar omdat je voor punten speelt, kun je ook echt iets winnen of verliezen. Door meer punten bij elkaar te sparen, speel je langer door, kun je met meerdere kaarten spelen of unieke stampers ‘kopen’, waardoor het spel nog unieker wordt.

Dit soort websites zorgen ook voor het sociale element dat ontbreekt bij gewoon online bingo te spelen. Doordat je bingo in een speciale kamer speelt en de kamer van een chatroom is voorzien, kun je net zo kletsen met je medespelers als je normaal gesproken zou doen. Het enige verschil is natuurlijk dat iedereen achter z’n eigen computer zit.

Door de toevoeging van een puntensysteem heb je het beste van twee werelden: je kunt nog steeds bingo gratis spelen, maar tegelijkertijd wordt het een stuk spannender, omdat je echt iets te winnen en verliezen hebt. Met de chatroom bij je bingo speel je ook niet alleen, waardoor het gratis online spelen van bingo nog leuker wordt.

Overigens is het ook mogelijk om gratis bingo te spelen op websites waar je normaal gesproken wel betaalt voor bingokaarten. Door handig gebruik te maken van promoties en speciale acties, speel je gratis mee voor echte prijzen. Vaak is hier wel een account bij zo’n website voor nodig en moet je eerst zelf een bedrag inleggen om gebruik te kunnen maken van deze speciale acties. In eerste instantie is het spelen misschien niet gratis, maar door de speciale acties heb je wel degelijk toegang tot gratis spellen.