sre-admin sre-admin

Darts

Darts is in Nederland een hele grote sport, wat mede komt door de grote successen van enkele Nederlandse darters op internationaal niveau. Darts, ook wel darten genoemd, zal gespeeld worden met drie pijlen en een dartbord. Het doel is om als eerste een totaal van 501 punten uit te gooien, waarbij de laatste pijl een dubbel moet zijn. Een dubbel kan behaald worden door in de buitenste ring te gooien van een bepaald vlak.

Hoewel Darts nog niet al te lange tijd geleden enkel in de Engelse pubs werd gespeeld, heeft het ook Nederland in zijn greep weten te krijgen. Dit kwam vooral door de zeges van Raymond van Barneveld op grote toernooien. Schrik niet, maar sommige darters weten per jaar miljoenen euro’s aan prijzengeld binnen te halen.

Geschiedenis

Naar verwachting wordt darts al eeuwen gespeeld, maar de oorsprong is niet zeker. Er gaan verhalen dat soldaten tijdens veldslagen al darts speelde, echter werd er toen een korte speer gebruikt en de achterkant van wijntonnen. Maar toen de wintermaanden voor de deur stonden besloten deze soldaten om het spel binnen te gaan spelen, met nog kleinere speren en een vernieuwde regelgeving. Daarnaast zouden ook de Pilgrim Fathers (1620) het spel op de Mayflower gespeeld hebben.

Bron

Nederlandse Darts Bond
Wikipedia – Michael van Gerwen