Roulette Spelregels

Het spel roulette is één van de bekendste casinogames ter wereld. De populariteit is vooral te danken aan het gemak van het spel en de hoge mogelijke uitbetalingen. Elke deelnemer heeft één duidelijk doel en dat is raden waar het balletje tot stilstand komt in het wiel. Er kan ingezet worden op een los nummer, meerdere nummers gelijkertijd, de kleur of dat het nummer even of oneven zal zijn. Hoe kleiner de winstkans, des te hoger de prijs die gewonnen kan worden.

Gratis Frans roulette spelletje


Er zijn ook veel spelers die zweren bij een tactiek, bijvoorbeeld het 0-spel. Dan zal er ingezet worden op de groene nul en enkele getallen eromheen. Er zijn ook diverse varianten van roulette in omloop. Europees roulette is het bekendste, maar ook Amerikaans roulette wordt veel gespeeld. Let op, bij de Amerikaanse variant zal er gespeeld worden met twee groene nullen en is de winstkans kleiner.

Geschiedenis

Roulette is een eeuwenoud spelletje en werd in 1796 voor het eerst geïntroduceerd in de Franse hoofdstad Parijs. Deze eerste variant was de basis voor elk roulette spel dat daarna is uitgekomen. In 1843 wisten de broers Louis en Francois Blanc roulette voor eens en altijd te veranderen door een 0 aan het spel toe te voegen. Dit zou de kansen van de deelnemers namelijk vergroten.

Gratis Amerikaans roulette spelletje

Bron

Bekijk de categorieën