sre-admin sre-admin

Monopoly

Iedereen is wel bekend met Monopoly, dit is namelijk wereldwijd één van de meest verkochte en gespeelde spellen. Het bordspel is inmiddels al in 26 verschillende talen verkrijgbaar en er zijn al meer dan tweehonderd miljoen exemplaren over de toonbank gegaan. Er verschijnen geregeld nieuwe unieke edities van het spel, waardoor de populariteit voorlopig niet zal afnemen.

monopoly online casino ground

 

 

 

 

 

 

 

 

Elke speler heeft één het hetzelfde doel, een monopolie opbouwen. Spelers kunnen straten kopen, hotels bouwen en op die manier huur incasseren wanneer een andere speler op bezoek komt. De Nederlandse versie van Monopoly kent bekende straten als de Kalverstraat in Amsterdam en het Spui in Den Haag. Bij de internationale versies draait het meestal om bekende steden.

Geschiedenis van Monopoly

Begin 1905 werd er een patent aangevraagd op het spel ‘The Landlord’s Game’. De bedenkster Elizabeth Magie legde het idee voor bij de Parker Brothers, maar die zagen geen heil in het bordspel en wezen het af.

In 1934 was het de Amerikaanse Charles B. Darrow die een nieuw spel bedacht, gebaseerd op het idee van Magie. De verwarmingsmonteur veranderde het spel in Monopoly, precies zoals wij dat nu nog kennen. Opnieuw werd het spel afgewezen door de Parker Brothers, maar Darrow liet het er niet bij zitten. De Amerikaan liet vijfduizend spellen drukken en verkocht deze bij een warenhuis in Philadelphia. Opvallend genoeg vloog het bordspel als warme broodjes over de toonbank. Het duurde dan ook niet lang voordat de Parker Brothers bij Darrow aanklopte. In het eerste jaar werden er vervolgens nog een miljoen bordspellen verkocht.

Monopoly bij bol.com

Bron

Hasbro – Monopoly
Monopoly op Wikipedia