sre-admin sre-admin

Vier op een rij

Het spel Vier op een rij is misschien wel één van de simpelste spellen die er bestaat, maar daardoor zeker niet minder leuk. De bedoeling is om vier stenen van jouw eigen kleur, dit kan rood of geel zijn, op één rij te krijgen. Hoe deze rij tot stand komt maakt niet, dit kan verticaal zijn of horizontaal en diagonaal. De spelers zijn om beurten aan zet. Er zijn ook speciale reisedities van dit spel te koop, welke in klein formaat meegenomen kunnen worden. Ideaal dus voor op reis!

Speelbord

Het speelbord bestaat uit acht rijen en evenveel kolommen. Bij het begin van het spel zal dit bord leeg zijn en steeds voller geraken. De speler met de kleur geel mag beginnen en zal de set gegarandeerd op de eerste lijn doen. De stenen kunnen uitsluitend op lege plaats worden gezet en dat mag bovenop een andere steen.

Tactiek

Door een handige tactiek te bedenken kan jij in het voordeel zijn bij Vier op een rij. Het is de bedoeling om zoveel als mogelijk dreigingen te maken, oftewel kansen op een rij van vier stenen. Met een aanvallende speelstijl kan je al snel winnen, echter moet er wel goed opgelet worden want een foutje zit in een klein hoekje.

Bron

Kortenberg.be