• 21220 Views
  • Overig
  • May 25 2024
  • HD
sre-admin sre-admin

Wordfeud

Als jij een liefhebber bent van Scrabble, dan moet je beslist eens Wordfeud gaan spelen. Het spel was van de een op de andere dag een enorme hype in Nederland, zowel bij jong als oud. Wordfeud kan je eenvoudig spelen tegen vrienden en familie, maar ook tegen random Wordfeud-spelers die op dat moment ook op zoek zijn naar een tegenstander. Wordfeud kan je spelen wanneer je maar wilt en waar je ook bent. Het spel kan gratis gedownload worden op de smartphone en tablet.

Het doel

Net zoals bij Scrabble moeten de spelers punten verzamelen door woorden te maken. Alle spelers krijgen letterblokjes en die blokjes geven ook aan hoeveel punten jij ermee kan verdienen. Letters die veel voorkomen zijn slechts een enkel punt waard, bijvoorbeeld de A en de E. Maar de moeilijke letters kunnen zomaar vijf tot tien punten opleveren, waaronder de Z en de Q.

Game starten

Een game starten is heel eenvoudig, hiervoor hoef je alleen op de knop ‘new game’ te klikken. Daarna krijg je enkele opties, zoals de taal, de verdeling van de bonusvakjes en of je tegen een bekende of onbekende tegenstander wilt spelen. Als jij tegen een random tegenstander zal gaan spelen dan zal het spel sneller beginnen, aangezien er anders nog een uitnodiging naar een vriend of familie gestuurd moet worden.

Woorden leggen

Alle letters die jij in je bezit hebt kunnen gemakkelijk worden verplaatst naar het spelbord. Het nieuwe woord moet echter wel altijd goed aansluiten met de letters die al op het spelbord te vinden zijn. De speler die het spel start moet zijn eerste vakje op de ster leggen, deze ster staat precies in het midden.

Letters ruilen

Soms is het niet mogelijk om een nieuw woord neer te leggen en kun jij de letters dus niet meer kwijt. Geen ramp, want er zijn oplossingen voor. Allereerst kun je ruilen, in het spel noemen wij dit ‘swap’. Klik vervolgens op de letters die jij wilt ruilen, daarvoor komen nieuwe letters in de plaats. Kies jij voor deze mogelijkheid, dan ben je wel de beurt kwijt. Het is ook mogelijk om jouw beurt over te slaan door op ‘pass’ te klikken.

Bonuspunten

Natuurlijk kan jij punten verdienen door woorden neer te leggen, maar er is nog een manier om bonuspunten te verzamelen. Als jij in een enkele beurt alle letters op jouw plankje wegspeelt, dan ontvang je veertig extra punten. Daarnaast zijn er op het spelbord ook unieke vakjes te vinden die extra punten kunnen opleveren, bijvoorbeeld een verdrievoudiging van het aantal punten. Probeer trouwens wel al jouw letters weg te spelen, want aan het einde van het spel worden de punten die jij nog hebt afgetrokken van het totaal.