Spelregels voor gezelschapspellen

Vind al uw spelregels in PDF formaat.

Gezelschapsspel

Een bordspel is altijd leuk, voor jong en oud! Even die mobiele telefoon links laten liggen en gewoon genieten van het gezelschap om je heen. Hoewel het voor de jeugd misschien even wennen zal zijn, een gezelschap doet je alles even vergeten en haalt je uit de sleur van het dagelijks leven. Het leuke aan een gezelschapsspel is dat het voor alle leeftijden is, hieronder hebben wij er enkele uitgelicht:

 

Escape Room The Game

In de afgelopen jaren was het een ware hit, een escape room. Laat jezelf opsluiten in een bepaalde ruimte en probeer er door middel van aanwijzingen en puzzels weer uit te komen. Echter hoef jij de woonkamer niet te verlaten om het spel te spelen, allemaal dankzij het bordspel ‘Escape Room The Game‘. Dit spannende bordspel geeft de deelnemers de opdracht om een mysterie op te lossen, maar hiervoor heb jij slechts één uur de tijd. Je speelt niet tegen elkaar maar met elkaar, teamwork is van essentieel belang.

 

Bezzerwisser

Het gezelschapsspel Bezzerwisser is het ideale spel voor grote groepen, of het nu familie of vrienden zijn. Dit kennisspel is zeer actueel en beschikt over maar liefst drieduizend verschillende vragen. Maar je kan elkaar ook een beetje pesten, simpelweg door goed in te schatten of jouw tegenstander een bepaalde vraag weet of niet. Stel de juiste vraag op het juiste moment en ga er met de winst vandoor. Elke speler zal aangeven wat zijn of haar favoriete categorie is, maar kijk uit, wat spelers kunnen deze van elkaar stelen. Kennis en strategie maken het verschil bij Bezzerwisser.

 

Penoza

De misdaadserie Penoza hield Nederland de afgelopen jaren flink bezig, maar aan elke televisieserie komt een keer een eind. Toch kan jij Penoza helemaal zelf beleven met het gelijknamige bordspel. Jij zal als speler in de huid stappen van een keiharde crimineel die zijn eigen bende heeft. Koop jezelf vrij uit de gewelddadige onderwereld door speciale pakketjes te verkopen. Verdien genoeg geld en bouw je imperium uit. Maar kijk uit, want de politie en de andere criminelen willen je maar als te graag buitenspel zetten.

 

30 Seconds

Dit is misschien wel één van de populairste gezelschapsspellen van dit moment. 30 Seconds kent zelfs een eigen Nederlands Kampioenschap en wordt in menig huiskamer gespeeld. Dit feestspel zal in teams worden gespeeld, elk team krijgt exact dertig seconden de tijd om zoveel als mogelijk begrippen te omschrijven en natuurlijk te raden. Welk team is het beste op elkaar ingespeeld en zal de finish al eerste bereiken? Maar let op, een simpele dobbelsteenworp kan al roet in het eten gooien.

 

Koehandel

Boer zoekt Vrouw is een ware hit op de televisie, maar het spel Koehandel is dat in de meeste huiskamers. Dit gezelschapsspel zorgt ervoor dat jij voor even een echte boer bent, die zijn geluk moet gaan beproeven. Alle dieren worden geveild op de veemarkt of de jaarmarkt, veil jouw dieren, ga op zoek naar aanwinsten, doe mee met de loterij en zorg ervoor dat je genoeg geld binnen weet te halen.