Monopoly Bingo is, zoals de naam al doet vermoeden, een kruising tussen twee bekende gezelschapsspellen: Monopoly en bingo. Het gaat hier echter niet alleen om de manier waarop dit bingospel is vormgegeven, want naast dat fraaie Monopolyjasje heeft Bingo Monopoly nog veel meer te bieden, waardoor bingo spelen nooit meer hetzelfde zal zijn.

bingo onlinecasinoground

Missies en beloningen

Zoals de meeste andere bingoapps heeft Monopoly Bingo ook speciale beloningen. Om die beloningen te verdienen, voltooi je speciale missies door iedere dag bepaalde taken te verrichten. Hoe moeilijker de missie, hoe groter de prijs die je kunt verdienen. In totaal zijn er maar liefst zeven verschillende missies die je per dag kunt doen en maximaal drie missies die je tegelijkertijd kunt doen.

Sommige van die beloningen zijn zogenaamde ‘power packs’ en met deze power packs is Monopoly Bingo absoluut anders dan alle andere versies van bingo die je online tegenkomt. Er zijn drie verschillende power packs: common, rare en epic. Die laatste ‘epic’ power-up zorgt ervoor dat je maximaal vier cijfers tegelijk afstreept van je bingokaart.

Door missies te voltooien en bingo’s te krijgen, krijg je toegang tot steeds meer kamers (die naar straten uit het Monopolyspel zijn genoemd). Met de ervaring die je opdoet in deze kamers, kun je na verloop van tijd huizen en hotels bouwen, waarmee je weer extra credits krijgt en in meer kamers kunt spelen.

Je begrijpt inmiddels misschien al dat je nooit klaar bent met Monopoly Bingo. Doordat je steeds verder kunt bouwen aan je eigen bingo-imperium, verveel je je geen seconde. Die verveling wordt nog eens extra tegengegaan doordat er maar vijftien seconden zitten tussen verschillende rondes; het tempo van spelen ligt dus lekker hoog, waardoor het makkelijker is om je missies te voltooien.

Voor een nog snellere manier van spelen, kun je terecht in de Fast 5 Railrood Room. Hier speel je met vijf ballen tegelijk en is het dus een race tegen de klok om te zien wie het snelst z’n cijfers kan afstrepen. Een andere speciale versie is Dozen Daub, waarbij het erom gaat om twaalf keer een cijfer af te strepen; hierbij maakt het dus niet uit of je een ‘officiële’ bingo hebt.

Bingo spelen

Naast deze bijzondere manieren waarop bingo heel anders speelt dan in andere apps, is er ook genoeg te vertellen over hoe bingo ‘gewoon’ gespeeld wordt. Nadat je een kamer gekozen hebt, kies je het aantal bingokaarten waarmee je wilt spelen. Het maximum aantal kaarten in één spel is acht. Omdat bingo nog leuker is als je met je vrienden speelt, zijn er speciale kamers (water en licht) waar je tegen je vrienden speelt, terwijl je in Algemeen Fonds (Community Chest) juist tegen willekeurige spelers uit de hele wereld speelt.

Monopoly Bingo is een typisch spel voor op je mobiel: je speelt samen met vrienden, verzamelt bonussen en wint prijzen in credits. Door meer met je vrienden samen te werken, win je meer en sneller. De speciale ‘power-ups’ en bijzondere rondes zorgen ervoor dat bingo spelen nog spannender wordt, omdat je nooit weet wat er gaat gebeuren. Alles bij elkaar is Monopoly Bingo een perfect spel voor bingoliefhebbers, maar ook voor spelers die gewoon graag een spelletje op hun mobiel spelen.