10 voor topo

Het bordspel ’10 voor topo’ geeft kinderen de kans om spelenderwijs de topografie van ons eigen land en continent te leren. Alle spelers krijgen bij dit spel enkele afdekplaatjes, waarmee meerdere plaatsnamen op het bord kunnen worden afgedekt. Door met de dobbelstenen te gooien zal bekend worden in welk land of in welke provincie een plaatsnaam geraden moet worden. De overige speler krijgen de kans om te raden of de speler de juiste of verkeerde keuze zal maken. Alle deelnemers worden gedurende het spel beloond met euro’s. Alle spelers beginnen aan het bordspel met vijf euro per persoon.

10 voor topo is een dynamisch bordspel, dat op elk niveau gespeeld kan worden. Grote steden zijn in het spel roodgekleurd, terwijl de kleinere plaatsen groen zullen zijn. Echte kenners kunnen ervoor kiezen om te spelen met kleine dorpjes, wat vanzelfsprekend nog een stuk moeilijker zal zijn.

Weetje!

Elk jaar organiseert de Stichting Speelgoed Nederland de verkiezing voor ‘Speelgoed van het Jaar’. Een vakjury bepaald welke bordspelen dit predicaat mogen ontvangen. Bij deze verkiezing strijden de speelgoedproducten in diverse leeftijdsgroepen mee. In 2002 werd het bordspel ’10 voor topo’ genomineerd voor deze prijs. Hierdoor staat het logo ‘Genomineerd Verkiezing Speelgoed van het Jaar’ op de verpakking.

Bron

Jumbo