sre-admin sre-admin

30 seconds

Het bordspel ’30 Seconds’ is uitermate geschikt voor op feestjes en partijen. Dit spel zal gespeeld worden in teams en is bedoelt voor grote gezelschappen. Een lid van een team krijgt dertig seconden de tijd om enkele begrippen te omschrijven, dit kunnen er maximaal vijf zijn per kaartje. Des te meer begrippen er juist geraden worden, des te verder komt jouw team op het bord. Maar let op, een dobbelsteenworp kan de situatie zomaar doen laten omdraaien. Het team dat als eerste de finishlijn weet te behalen is de winnaar.

30 Seconds is een modern bordspel en iedereen kan deelnemen. Er zijn 240 speelkaarten beschikbaar, waarom 2400 verschillende begrippen staan. In de verpakking zit ook een zandloper, welke de tijd goed voor jullie zal bijhouden.

Handige tips

De dertig seconden zijn vliegensvlug voorbij. Daarom is het verstandig om als eerst de begrippen te omschrijven die jouw bekend voorkomen. Probeer ook zeker rekening te houden met interessegebieden van jouw teamgenoten. Daarnaast is creativiteit een enorm voordeel, blijf niet hangen bij een bepaalde omschrijving maar probeer nieuwe manieren te vinden om het begrip te kunnen omschrijven.

30 Seconds app

Naast het bordspel is 30 Seconds tegenwoordig ook te bespelen via een mobiele app. Met de app kun je geheel gratis het leuke spel spelen tegen je vrienden en familie. Met de app is het mogelijk om teams te vormen en tegen elkaar te spelen. De teams komen om en om aan de beurt. Eén persoon in het team ziet een overzicht met vijf woorden die hij of zij zal moeten omschrijven zonder het daadwerkelijke woord te noemen.

De app is van 30 Seconds zelf en heeft daarom ook dezelfde naam, makkelijke vinden dus! De app is beschikbaar in zowel de Google Play Store als de Apple Store.

Wanneer de ronde is afgelopen kan de spelers aanvinken hoeveel worden er goed geraden zijn. De app houdt automatisch alle scores bij en na afloop zal er bekend gemaakt worden welk team er gewonnen heeft. Op deze manier hoef je zelf gewoon voorbereidingen meer te treffen en worden alle woorden automatisch voor je verzonnen.

Specificaties

Leeftijd: vanaf 12 jaar

Aantal spelers:
3 t/m 24

Speeltijd: 30 minuten

Soort spel:
Partyspel

Afmetingen verpakking:
4 x 31 x 21

Gewicht spel: 946 gram

Bron

999games.nl