30 Seconds Spelregels

Het bordspel ’30 Seconds’ is uitermate geschikt voor op feestjes en partijen. Dit spel zal gespeeld worden in teams en is bedoelt voor grote gezelschappen. Een lid van een team krijgt dertig seconden de tijd om enkele begrippen te omschrijven, dit kunnen er maximaal vijf zijn per kaartje. Des te meer begrippen er juist geraden worden, des te verder komt jouw team op het bord. Maar let op, een dobbelsteenworp kan de situatie zomaar doen laten omdraaien. Het team dat als eerste de finishlijn weet te behalen is de winnaar.

30 Seconds is een modern bordspel en iedereen kan deelnemen. Er zijn 240 speelkaarten beschikbaar, waarom 2400 verschillende begrippen staan. In de verpakking zit ook een zandloper, welke de tijd goed voor jullie zal bijhouden.

Handige tips

De dertig seconden zijn vliegensvlug voorbij. Daarom is het verstandig om als eerst de begrippen te omschrijven die jouw bekend voorkomen. Probeer ook zeker rekening te houden met interessegebieden van jouw teamgenoten. Daarnaast is creativiteit een enorm voordeel, blijf niet hangen bij een bepaalde omschrijving maar probeer nieuwe manieren te vinden om het begrip te kunnen omschrijven.

Bron

Bekijk de categorieën