• 6501 Views
  • Sport
  • May 25 2024
  • HD
sre-admin sre-admin

American Football

De teamsport American Football is één van de grootste sporten ter wereld. Met name in de Verenigde Staten en in Canada is het enorm populair, wij kennen bijvoorbeeld allemaal wel de Super Bowl. Maar ook in andere landen wordt het spel gespeeld, enkele jaren kwamen de Amsterdam Admirals zelfs uit in een Europese topcompetitie. Het doel van het spel is simpel, de bal moet in de End Zone van de tegenstander komen en op die manier kunnen er punten gescoord worden.

De End Zone is het uiterste deel van het veld, beide teams moeten ervoor zorgen dat een speler met de bal dit gebied in weet te komen. Dit wordt ook wel een Touchdown genoemd. Maar ook een Field Goal levert punten op, daarbij moet de bal door de doelpalen van de tegenstander getrapt worden. Het team dat de meeste punten scoort is de winnaar.

Geschiedenis

In de 19e eeuw werd American Football ontwikkelt als een variant van rugby. In 1869 werd de allereerste American Football wedstrijd afgewerkt in New Jersey. In 1920 ontstond de American Professional Football Association, in datzelfde jaar startte de eerste professionele competitie in deze sport. Tegenwoordig verdienen spelers op het hoogste niveau enkele miljoenen dollars per jaar.

Bron

American Football Bond Nederland