Backgammon

Backgammon is één van de bekendste bordspelen ter wereld. Dit behendigheidsspel staat bekend om de spanning en de actie die erbij komen kijken. Van begin tot eind zal Backgammon de speler blijven boeien en dat is een sterk punt. Voor een groot gedeelte is het een vaardigheidsspel, maar ook het geluk speelt een grote factor. Vele noemen het dan ook een gokspel!

Backgammon komt in enorm veel verschillende varianten. Vandaar ook de bijnaam ‘het spel met duizend regels’. In Nederland is de beroemdste variant ‘TricTrac’, wat ongeveer dezelfde werkt als de Acey-Doucey variant. Backgammon wordt voornamelijk veel gespeeld in landen als Israël, Turkije en Griekenland.

Geschiedenis

Er gaan geruchten dat Backgammon het oudste bordspel ter wereld zou zijn, maar dit kan helaas niet door niemand worden bevestigd. Desondanks is wel duidelijk dat het bordspel ver terug gaat in de tijd. Er zou enkele tijd terug een Backgammon spelbord gevonden zijn, waarvan de oudheid geschat wordt op vijfduizend jaar. Veel theorieën vertellen ons dat de oorsprong van Backgammon uit Sumerië komt, wat tegenwoordig Irak en Iran is.

Bron

Wikipedia