sre-admin sre-admin

Beverbende

Het spel Beverbende draait om tactisch inzicht en een goed geheugen. Het leuke van het kaartspel is dat het ook geschikt is voor kinderen. Alle spelers moeten hun beste beentje voortzetten om te kunnen winnen. Het doel is om de juiste kaarten te verkrijgen, maar daarvoor moet er wel verstandig worden gespeeld of geruild. En de kaarten mag je maar één keer zien, heel makkelijk zal het niet gaan. Ruilen moet slim worden gedaan, maar ook op het perfecte moment. Tactiek speelt ook een grote rol bij Beverbende. De speler met het laagste aantal punten mag zichzelf de winnaar noemen.

Voorbereiding

Voor Beverbende heb je niet heel veel nodig. Pak een pen en papier om op te schrijven. Noteer vervolgens de namen van alle deelnemers. Een van de spelers moet de kaarten schudden en alle deelnemers vier speelkaarten geven. De kaarten moet wel gesloten op de speeltafel worden neergelegd. De speelkaarten die daarna nog overblijven fungeren als trekstapel. Leg ook nog één open kaart neer, dit is namelijk de aflegstapel.

Hoe speel je Beverbende?

De vier speelkaarten liggen bij iedere speler gesloten op tafel. De twee buitenste speelkaarten mogen geopend worden, maar slechts voor een korte tijd. Bekijk de kaarten en probeer deze zo goed als mogelijk te onthouden. De jongste speler mag het spel starten, maar je kan natuurlijk ook zelf regels verschillen. In elke beurt krijgen de spelers de kans om kaarten te ruilen. Dit kan zowel gezien als ongezien gebeuren bij Beverbende. Ruilen kan met kaarten van de trekstapel of de aflegstapel. Het kan ook voorkomen dat er een kaart getrokken moet worden die niet geruild mag worden.

Laatste ronde

Een speler kan op een gegeven moment denken dat hij of zij een minimaal aantal punten bij elkaar heeft gespeeld. De speler mag dan ‘laatste ronde’ roepen. In dat geval is er nog maar één ronde te spelen en komen alle deelnemers nog maar een enkele keer aan de beurt. Direct daarna worden de punten bij elkaar opgeteld door de spelers. Speciale speelkaarten mogen op dat moment nog worden omgewisseld voor speelkaarten van de trekstapel. De scores van alle spelers moeten worden opgeschreven en er kan eventueel een nieuw potje beginnen. Als alle rondes zijn gespeeld is het tijd om alle scores te bekijken. De deelnemer met de minste punten heeft Beverbende gewonnen.

Bron

999games.nl