Big Brother Spelregels

Jij kan nu thuis een eigen rol opeisen in de wereldbekende reality serie ‘Big Brother’. Het gelijknamige bordspel beschikt over speciale kamervakjes, confrontatievakjes, roddelvakjes en zelfs cameravakjes. Elk vakje kent een bepaalde opdracht, maar kijk uit, je wordt constant in de gaten gehouden. Opvallend is dat er geen eindpunt is te vinden bij dit spel. Net zoals in het televisieprogramma draait het allemaal op de nominaties en stemmen.

Tijdens het spelen van het bordspel Big Brother worden spelers genomineerd en misschien wel weggestemd, dit zal net zolang duren totdat er één winnaar is overgebleven. Er zal gestemd worden op het karakter van een bepaalde deelnemer, maar er komen ook grappige opdrachten voorbij. Er is wel een verschil met het televisieprogramma, want spelers moeten ook positieve stemmen zien te bemachtigen. Er worden ook negatieve stemmen weggeven en dat kan ervoor zorgen dat jij zal worden weggestemd.

Televisieprogramma

Het programma Big Brother is van Nederlandse komaf en werd ontwikkeld door John de Mol en Paul Römer. Het televisieprogramma werd op 4 september 1997 bedacht tijdens een brainstormsessie in het pand van De Mol. Het doel van het spel is dat alle spelers voor honderd dagen in één huis blijven, één van de deelnemers blijft als laatste over en wint een grote prijs.

Bron

NRC

Bekijk de categorieën