sre-admin sre-admin

Boonanza

Het spel Boonanza is één van de leukste kaartspelletjes van dit moment. Het is een actieve game waarbij de spelers geconcentreerd en alert moeten blijven. Je moet als speler bonensoorten gaan planten en proberen de overtollige bonen van de hand te doen voor de beste prijs. Oogsten, zaaien en cashen. Boonanza is geschikt voor spelers vanaf 10 jaar oud. Je kan Boonanza spelen met drie tot maximaal vijf spelers en een spelletje duurt ongeveer 45 minuten.

Kaartspel van het Jaar in 1997

Het kaartspel Boonanza bestaat al een hele lange tijd en ontving in 1997 de prijs voor het ‘Beste kaartspel van het Jaar’. Het leuke aan het spel is dat iedereen voortdurend bezig blijft, zelfs wanneer iemand niet aan de beurt is. Je moet de gehele tijd keuzes blijven maken, sommige zijn makkelijk en de andere weer moeilijk. Daarnaast is het een luchtig spel vol met grappige woordspelingen en komische afbeeldingen.

Bonen verbouwen en verkopen

Alle spelers moeten in Boonanza bonen verbouwen op hun eigen akkers. Het doel is om de beste bonen in handen te krijgen, maar ook om uiteindelijk het meeste aan de oogst te verdienen. Iedere deelnemer ontvangt aan het begin vijf bonenkaarten. Je moet deze in je hand vasthouden op de juiste volgorde. Alle spelers krijgen ook twee bonenvelden tot hun beschikking. Je mag op de twee velden ook twee verschillende soorten bonen gaan verbouwen.

Zodra je aan de beurt bent moet je de eerste kaart uitkiezen om te gaan verbouwen, je mag ook gelijk een tweede speelkaart gebruiken voor het tweede bonenveld. Vervolgens draai je de twee nieuwe bonenkaarten die je krijgt open, iedereen kan deze zien. Je mag kiezen om de kaarten zelf te houden of om deze te koop aan te bieden. Andere spelers verkopen ook hun kaarten, dus let goed op. Want hoe meer kaarten je hebt liggen op een bonenveld, des te meer deze opleveren. Wees geduldig en koop bonenkaarten op de juiste momenten tegen de beste prijzen. Alle spelers krijgen in het spel ook éénmaal de mogelijkheid om een extra bonenveld aan te schaffen.

Tips om Boonanza te winnen

  1. Oogst je bonenvelden wat eerder. Het lijkt misschien de beste optie om zo veel mogelijk bonen te verbouwen en zo veel mogelijk in één keer te oogsten. Toch is het soms slimmer om wat eerder te oogsten. Zo creëer je ruimte voor nieuwe kansen.
  2. Maak vrienden tijdens het spel. Ruilen is erg belangrijk wanneer je Boonanza speelt. Gun-factor is hierbij cruciaal. Help daarom je tegenstanders, dan zullen ze jou ook eerder helpen wanneer je iets nodig hebt.
  3. Koop je derde bonenveld vroeg in het spel. De kans dat je een derde bonenveld gaat gebruiken is erg groot. Koop het daarom zo vroeg mogelijk, op deze manier kun je er zo lang mogelijk gebruik van maken en kun je sneller ruimte maken voor nieuwe kaarten. Op deze manier haal je de meeste winst uit je investering.

Wie wint er?

Als alle bonenkaarten driemaal langs zijn gekomen is het spel ten einde. De speler met de hoogste opbrengt is de winnaar van het spel Boonanza. Het is een geweldig spel voor jong en oud. Wil je meer te weten komen over de spelregels, bekijk dan de handige handleiding!

Bron

999games.nl