sre-admin sre-admin

Bridge

Het kaartspel Bridge zal menig lezer wel bekend in de oren klinken. Dit spel kent enkele belangrijke factoren, waaronder geheugen, inzicht, teamwork en concentratie. Vier personen kunnen deelnemen aan het spel, er worden 52 speelkaarten gebruikt. Elke deelnemer ontvangt dertien kaarten, plus een naam van een windrichting. Er zal in paren gespeeld worden, dus twee tegen twee.

Bridgen wordt opgedeeld in twee delen, dat is het bieden en het spelen. Bieden kan zeker worden vergeleken met een veiling, oftewel verkoop per opbod. Een gewonnen bod wordt ook wel een contract genoemd, dit zal bepalen of er troefkleur zal zijn of hoeveel slagen de leider in het spel moet gaan maken. Het is dan aan de opponenten om dit tegen te gaan, mochten zij hierin slagen dan is dat ook wel een ‘contract down’. De winnaar van het spel is het duo met de meeste punten.

Bridgepaar

Bridge is een denksport, er zijn in ons land vele clubs te vinden en er worden regelmatig wedstrijden en toernooien georganiseerd. De meeste duo’s spelen al lange tijd met elkaar, er zijn veel vaste partners. Dit komt het vertrouwen en de communicatie ten goede.

Bron

Nederlandse Bridge Bond