Carcassonne

Alle spelers hebben één duidelijk doel bij het bordspel Carcassonne. De gelijknamige stad moet namelijk opgebouwd worden door de deelnemers. Er moet gedacht worden aan kloosters, wegen, weiden en steden. Er moeten zogenaamde horigen ingezet worden en door projecten af te bouwen kunnen er punten gescoord worden. Het draait allemaal op de horigen, want wie de meeste horigen op een afgerond project heeft ontvangt de meeste punten.

Toch moet er ook gelet worden op wat voor projecten het zijn, het aantal punten kunnen hierin verschillen. Zodra alle tegels zijn neergelegd is bekend wie de winnaar van het spel Carcassonne zal zijn. Het is een spel met diepgang, waarvoor ook het nodige tactische inzicht nodig is.

Handige tip

Ga jij aan de slag met het bouwen van grotere projecten, zorg er dan voor dat andere willen helpen. Dit zal de kans op slagen een stuk groter maken en op die manier kan jij meer punten bij elkaar spelen. Let ook op het aantal horigen dat je inzet, probeer altijd een paar achter de hand te houden.