sre-admin sre-admin

Codenames

Jij en jouw tegenspeler beschikken over een geheime dienst, maar zijn niet beslist vriendjes van elkaar. De rivaliserende diensten beschikken over 25 geheime agenten, waarvan zij de identiteit weten. Alleen jouw opponent kent enkel de codenamen van deze spionnen.

De strijd start direct wanneer beide teams proberen om in contact te komen met de eigen spionnen. Jij en jouw tegenstanders fungeren allemaal als een hoofd van een geheime dienst en kunnen aanwijzingen geven door slechts een enkel woord te noemen. De teamgenoten hebben de taak om deze aanwijzingen te koppelen aan de juiste kleur, zonder een spion van een opponent te noemen. Daarnaast moet er ook goed opgelet worden, want er zijn huurmoordenaars actief.

Speelgoed van het jaars

In 2016 werd Codenames genomineerd voor de titel ‘Speelgoed van het Jaar’. De jury vond het voornamelijk een toegankelijk spel, geschikt voor grote groepen. Maar ook de vele combinaties, de betrokkenheid en de gedachtegang van Codenames waren een reden voor de nominatie.

Tips om Codenames te winnen

1. Leef je in
Wanneer je medespeler veel kennis heeft van een specifiek onderwerp en jij ook, kun je hier gebruik van maken. Probeer ook te bedenken wat een ander juist niet weet.

2. Speel agressief
Probeer een aanwijzing te geven die met zo veel mogelijk woorden tegelijk wordt geassocieerd.
3. Kijk naar de kaarten van de tegenstander

Als jouw teamgenoot een woord “raadt” wat eigenlijk van het andere team is, krijgt het andere team een punt. Zorg dus dat jouw aanwijzingen niet kunnen zorgen voor een associatie met woorden van het andere team

Bron

Codenames Partygame