Diplomacy

Het bordspel Diplomacy kan gespeeld worden met maximaal zeven spelers. Elke deelnemer heeft het doel om andere landen in zijn of haar bezit te krijgen. Alle spelers beginnen met heerschappij over één van de zeven grote Europese landen, waaronder Duitsland, Rusland en Frankrijk. Met eenheden zal geprobeerd worden om bepaalde gebieden te veroveren op het spelbord. Maar alleen is dat bijna onmogelijk, er moet hulp worden ingeroepen van andere spelers.

Er is bij het spel Diplomacy echter een zeer belangrijke regel van toepassing. Afspraken, gemaakt in onderhandelingen, die zullen nooit bindend zijn. Het kan zomaar zijn dat jouw tegenspeler zijn afspraak niet zal nakomen, maar elke speler moet ook rekening houden met het vertrouwen. Als andere deelnemers geen vertrouwen meer in jou hebben, dan zal het een stuk moeilijker worden om bondgenootschappen te maken en landen te veroveren.

Kenmerken

Het bordspel Diplomacy is geschikt vanaf acht jaar oud en kan met maximaal zeven spelers gelijkertijd gespeeld worden. Dit strategische spel duurt ongeveer zes uur, maak daarom wel even tijd vrij.

Bron

diplomacy-archive.com
De nederlandse diplomacy pagina