Domino

Het spel Domino zal gespeeld worden met 28 dominostenen. Minimaal twee tot maximaal vier spelers kunnen gelijkertijd Domino spelen. Mochten er twee deelnemers zijn, dan ontvangen bij personen zeven stenen. Bij vier deelnemers krijgt elke speler vijf stenen toegewezen.

De deelnemer die met een dobbelsteen het hoogste aantal weet te gooien mag als eerste beginnen. Deze speler legt één steen op de speeltafel. Vervolgens zal er met de klok mee worden doorgespeeld. Elke volgende speler moet een steen met hetzelfde aantal ogen aan de steen plaatsen. Mocht de speler niet over zo’n steen beschikking, dan gaat de beurt over. Domino komt tot zijn einde wanneer niemand meer een steen kan toevoegen.

Vervolgens zullen alle resterende stenen bij elkaar worden opgeteld, dit is het aantal strafpunten dat de deelnemer ontvangt. De winnaar van het spel start de volgende speelronde. Het gehele spel komt ten einde, wanneer iemand honderd of tweehonderd strafpunten heeft bereikt. De deelnemer met het minste aantal strafpunten is de winnaar van Domino!

Geschiedenis

De oorsprong van Domino is nog altijd onbekend en dat zal hoogstwaarschijnlijk altijd zo blijven. Toch zijn er kenners die beweren dat het spel uit China komt en meegenomen zou zijn door Marco Polo. De oudste dominostenen ooit gevonden kwamen uit het graf van Toetanchamon. Maar in China zou een beschrijving van het spel zijn gevonden dat dateert uit 960.

Bron

Selecta