sre-admin sre-admin

Het grote Pluk van de Petteflet Spel

Voor kinderen vanaf vier jaar is ‘Het grote Pluk van de Petteflet spel’ een echte aanrader. Tijdens dit bordspel zullen de spelers het waanzinnige avontuur van Pluk herbeleven. Elke deelnemer begint het spel met de bekende rode kraanwagen in de Petteflet. Het doel is om als eerste het leuke verjaardagsfeestje te bereiken. Onderweg komen er diverse bekende figuren voorbij, zoals Lispeltuut en de Stampertjes. Maar ook Heen en de Weerwolf en de Krullevaar zullen een rol spelen bij dit spel.

Het zal de spelers echter niet makkelijk worden gemaakt, want elke speler wilt Dollie bemachtigen. Zonder Dollie kan jij niet als grote winnaar bij het feestje aankomen. Het grote Pluk van de Petteflet spel kan gespeeld worden vanaf twee tot maximaal vier spelers.

Geschiedenis

Het kinderboek Pluk van de Petteflet is geschreven door Annie M.G. Schmidt, daarnaast zijn alle tekeningen gemaakt door Fiep Westendorp. In 1971 kwam het kinderboek uit en beleefde vervolgens veel successen. Er is bijvoorbeeld een bioscoopfilm van Pluk en de Petteflet gemaakt en in 2009 kwam er zelfs een Nintendo DS spel uit van dit verhaal.

Bron

Jumbo