Hockey

Na voetbal is hockey de grootste sport in ons land. Hoewel het spel lange tijd werd gezien als een sport voor de rijkere, is dit in de loop der tijd sterk veranderd. Iedereen kan nu hockey spelen en door het gehele land zijn verenigingen gevestigd. Deze populariteit heeft ervoor gezorgd dat Nederland één van de beste hockeylanden ter wereld is geworden. Hockey is ook een bekende sport in landen als Spanje, India en Argentinië.

Twee teams van elf spelers staan op het veld bij hockey, waaronder één doelman. Er worden twee helften gespeeld, deze duren 35 minuten per helft. De wedstrijd staat onder de leiding van twee scheidsrechters, welke beide één speelhelft tot hun rekening nemen.

Geschiedenis

Hockey was vroeger vooral een peperdure sport, waardoor enkel de elite eraan kom deelnemen. Vijftien jaar geleden werd deze sport geregeerd door landen als Pakistan en India, maar dat is veranderd. Sinds de komst van kunstgrasvelden begon de opmars van de Europese landen, zoals Duitsland, Spanje, Nederland, Engeland en België.

Bron

Koninklijke Nederlandse Hockey Bond