Honkbal

Honkbal is een opmerkelijke sport, wat voornamelijk komt door de minimale hoeveelheid aandacht dat het in Nederland krijgt. De nationale selectie presteert geweldig en niet al te lange tijd geleden werd ons land zelfs wereldkampioen. Desondanks zien wij amper honkbalwedstrijden op de televisie.

Honkbal is met name zeer populair in de Verenigde Staten, Japan en de Caribische landen. In Europa is honkbal nooit uitgegroeid tot een hele grote sport, alleen in Nederland en in Italië wordt er op een hoog niveau gespeeld. Het komt dan ook vaak voor dat deze landen tegen elkaar uitkomen in de EK finale.

Verenigde staten

In Midden-Amerika is honkbal de grootste sport. De Amerikaanse competitie is dan ook de bekendste ter wereld en heet ook wel de Major League. De geldbedragen die in deze sport omgaan zijn waanzinnig, zo werd er kortgeleden door de New York Yankees nog ruim 275 miljoen dollar betaald voor één speler. Deze bekende speler Alex Rodriguez mag dan ook niet klagen met een jaarsalaris van 33 miljoen dollar.