sre-admin sre-admin

Koehandel

Het kaartspel ‘Koehandel’ mag zeker een klassieker genoemd worden. De eerste editie van dit bekende spel kwam uit in 1985 en is sinds enkele jaren ook al in verschillende varianten beschikbaar. Bij Koehandel veranderd jouw eettafel is een echte jaarmarkt, waar er tien verschillende soorten hoevedieren verkrijgbaar zullen zijn. Zoals de naam van het spel al zegt, deze dieren worden geveild.

Wanneer een speler van één soort dier er drie verzameld heeft, kunnen deze veilig worden ondergebracht in een stal. In de tussentijd krijgen alle deelnemers de kans om de prijskaartjes van de hoevedieren te manipuleren of een mooi geldbedrag te winnen bij de loterij. De speler met het meeste geluk en de waardevolste dieren in zijn stal zal het spel winnen.

Weetje

Duurt het spel net wat te lang, dan kan het tijdsbestek verkort worden door meerdere speelkaarten per veiling om te draaien. Daarnaast is het slim om limieten te stellen voor het begin van het spel, bijvoorbeeld dat een bod met een x-aantal punten moet worden verhoogd.

Bron

Ravensburger