sre-admin sre-admin

Mastermind

Het spel Mastermind is onderhand een heuse klassieker geworden. Bij dit spel draait het allemaal om logisch nadenken, de juiste keuzes maken en concentratie. Het doel van het spel is om de kleurcode van jouw opponent te achterhalen. Een van de spelers is de codemaker, deze dient een code te maken met vier gekleurde pionnen. Deze code is alleen zichtbaar voor de codemaker, er kan gekozen worden uit zes verschillende kleuren.

De andere speler of spelers mag vervolgens proberen om de code te breken door vier pionnen op de eerste rij te plaatsen. De maker van de code moet vervolgens aangeven of pionnen op de juiste positie staan, geen enkele pion goed is geplaatst of dat de juiste kleuren aanwezig zijn. Vervolgens mag de codebreker weer opnieuw een rij opvullen. De speler die de code binnen het minst aantal beurten weet te raden is de winnaar.

Kenmerken van Mastermind

Mastermind kon vroeger alleen met maximaal twee spelers gespeeld worden. Gelukkig is er tegenwoordig een nieuwe variant beschikbaar, waarbij er zelfs vijf spelers gelijkertijd kunnen meespelen. Het spel duurt ongeveer een half uur en is geschikt vanaf acht jaar.

Bron

Hasbro