sre-admin sre-admin

Medina

Alle deelnemers bij het bordspel Medina veranderen voor even in een sjeik. Zij hebben de opdracht gekregen om midden in de droge woestijn een totaal nieuwe hoofdstad op te bouwen. Een probleem, alle spelers willen de macht verkrijgen in deze splinternieuwe stad. Elke deelnemer krijgt aan het begin van het spel exact hetzelfde aantal bouwstukken. Vliegensvlug zal er door de gehele stad worden gebouwd, van grote paleizen tot aan stallen voor de prachtige kamelen.

Deelnemers hebben baat bij een goede strategie, aangezien bepaalde objecten voor een groot voordeel kunnen zorgen. De maker van de stadsmuur kan bijvoorbeeld de functie als torenwachter krijgen. Het doel is om als eerste speler intrek te nemen in het waanzinnig grote paleis en om zichzelf uit te kunnen roepen tot de Prins van Medina.

Kenmerken

Geluk heeft slechts een kleine invloed op het verloop van het bordspel Medina. Strategie en bluf zullen de boventoon voeren. Medina is geschikt voor kinderen vanaf tien jaar en het spel duurt ongeveer een uur. Dit bordspel kan gespeeld door drie of vier spelers.

Bron

999Games.nl