Pim Pam Pet spelregels

Pim Pam Pet is een vraag-en antwoordspel voor alle leeftijden. Zowel jong als oud kan een geweldige tijd beleven met dit spelletje. En het is ook nog eens een eenvoudig spel, iedereen heeft de spelregels binnen no-time onder de knie.

Uitleg

Pim Pam Pet zal worden gespeeld met een x-aantal speelkaartjes, waarop vragen staan. Er is ook nog een draaischijf waarop letters uit het alfabet zijn te vinden. Allereerst moet er een spelleider worden aangewezen, hij of zij zal de speelkaarten gaan schudden. Pim Pam Pet kan met twee teams worden gespeeld, de teams hoeven niet per definitie een gelijk aantal personen hebben.

Daarna zal de spelleider bij iedere beurt een speelkaart van de trekstapel afhalen. De kaart zal worden opgelezen en dan mag er een draai worden gegeven aan de schijf. De draaischijf zal bij een van de letters tot stilstand komen. Aan de teams dan de taak om razendsnel antwoord te geven op de eerder gestelde vraag en het antwoord moet natuurlijk beginnen met de aangewezen letter op de schijf.

Als een team een correct antwoord heeft gegeven, dan ontvang het team de speelkaart. Geeft een team een fout antwoord, dan wint het andere team het kaartje. Als alle kaarten op zijn dan kan de balans worden opgemaakt. Het team met de meeste kaartjes mag zichzelf de winnaar van Pim Pam Pet noemen.

Historie

In het begin van de twintigste eeuw werd Pim Pam Pet voor het eerst gespeeld in Nederland. Het gezelschapsspel was daarvoor al succesvol in Duitsland onder de naam ‘Spear-Spiele’. In Nederland heeft de naam veel verschillende namen gekend, waaronder ‘Zegt het Meteen!’ en ‘Denk Fiks’. Sinds 1942 noemen wij het spel Pim Pam Pet en die naam is nooit meer aangepast.

Varianten

Pim Pam Pet is verkrijgbaar in verschillende varianten. Er zijn ook varianten voor kinderen tot en met acht jaar oud of met een speciaal thema. Het enige verschil zit hem dan in de vragen op de kaarten. Er is ook nog een reiseditie te koop van Pim Pam Pet, waarbij de kaartjes en de draaischijf wat kleiner zijn zodat jij de verpakking eenvoudig kan meenemen in een rugzak of een tas.

Bron

Jumbo

Bekijk de categorieën