Rugby Spelregels

Rugby kan eigenlijk wel vergeleken worden met het eenvoudige landje veroveren. Twee teams strijden om de punten, welke gewonnen kunnen worden door de ovale bal over de laatste lijn van het veld te krijgen. Elke wedstrijd zal begeleidt worden door een scheidsrechter.

Beide teams bestaan uit vijftien spelers, waarvan zeven voorwaartsen spelers en zeven driekwarten. Bij de jeugd zal er twee keer een half uur gespeeld worden, terwijl er bij de volwassenen twee keer veertig minuten gespeeld zal worden.

Als de bal over de laatste lijn van de tegenstander komt en op de grond zal worden gedrukt, dan heet dat een try. Deze actie is goed voor vijf punten, daarnaast kunnen er nog twee bonuspunten worden verdient door de bal vervolgens door de palen van de opponent te schieten. E kunnen ook punten worden gescoord met kickgoals, maar deze leveren minder punten op dan een try.

Geschiedenis

Het spel zou zijn bedacht bij het lokale college in de stad Rugby. Een speler genaamd William Webb Ellis zou bij een voetbalwedstrijd de bal in zijn handen hebben genomen en deze naar het doel van de tegenstander hebben gebracht. Dit bleek het begin van een zeer populaire sport!

Bron

Rugby Union

Bekijk de categorieën