Spelregels saboteur

Het spel Saboteur draait om schatgravers die druk op zoek zijn naar verborgen schatten. Toch is de weg naar het felbegeerde goud geen makkelijke. Diverse saboteurs proberen er namelijk een stokje voor te steken. In twee teams proberen de spelers om het goud te vinden.

Dit kan alleen door goed samen te werken en probleemoplossend te denken. Alleen weet je niet zo goed wie je nu wel of niet kan vertrouwen. Er zijn ook saboteurs aanwezig, maar eigenlijk weet niemand wie dat zijn. Lukt het je om het goud te vinden dan ontvang je een mooie beloning en blijven de saboteurs met lege handen te staan.

Saboteurs

De saboteurs kunnen er ook nog met de winst vandoor gaan. Als de schatzoekers in het duister tasten en niets vinden, dan mogen de saboteurs een vreugdedansje maken. Pas aan het einde van het spel zal bekend worden gemaakt wie de saboteurs waren. De speler die aan het einde de meeste goudstukken heeft weten te verzamelen is de winnaar van het populaire kaartspelletje.

Hoe werkt het spel saboteur?

Aan het begin van het spel ontvangen alle deelnemers een gesloten kaart. Bekijk de kaart en laat deze aan niemand anders zien. De gesloten kaart zal een geheim blijven tot het einde. De jongste deelnemer aan tafel mag als eerste beginnen. Het kaartspel zal met de klok mee gespeeld worden. Alle spelers moeten twee acties ondernemen. Allereerst moet er een kaart worden gespeeld. De speler mag dan ook kiezen of er een gangenkaart toegevoegd zal worden aan het spel, passen mag ook. De tweede actie is het trekken van een gangenkaart.

Het spel duurt drie rondes. In die tijd moeten de spelers zoveel als mogelijk goud zien te verzamelen. Een gelijkspel aan het einde van de rit is mogelijk, dan zijn er meerdere winnaars.

Handige tip voor de saboteur?

Je kan jezelf een enorme dienst bewijzen door er zo snel als mogelijk achter te komen wie de saboteur is. Stel jij bent ook een saboteur, dan kan je een helpende hand bieden. Mocht je het weten maar geen collega zijn, dan kan je de saboteur flink in de weg lopen. Als je zelf de saboteur bent, probeer dit dan zo lang als mogelijk geheim te houden.

Bron

999games.nl

Bekijk de categorieƫn