• 5151 Views
  • Sport
  • Dec 02 2023
  • HD
sre-admin sre-admin

Volleybal

Volleybal is een sport dat in zaal of op een strand gespeeld kan worden. Het is veld zal verdeeld zijn in twee delen, gescheiden door een net. Twee teams moeten proberen om de meeste punten te scoren, dit kan door de bal binnen de lijnen van de helft van de opponent te krijgen. Let op, de bal moet wel de grond raken en binnen de lijnen terechtkomen.

In de meeste wedstrijden zal het zogeheten ‘Rally Point Systeem’ gebruikt worden. Bij elke rally zal één van de twee teams een punt scoren. Het doel is om als eerste 25 punten te behalen, maar het verschil met de tegenstander moet minimaal twee punten zijn. Een duel zal beslist worden in maximaal vijf sets, aangezien één van de twee teams drie sets moet winnen om het duel te beslissen.

Geschiedenis

De bedenker van volleybal is William G. Morgan. Deze Amerikaan was sportleider bij de Young Men Christian Association. Morgen gaf les aan oudere mannen, maar vond dat basketbal misschien wat te hard was voor zijn leerlingen. Als alternatief bedacht hij de sport volleybal in 1895.

Bron

Nederlandse Volleybal Bond