sre-admin sre-admin

Wie is het?

Een van de meest populaire spellen aller tijden is ‘Wie is het?’. De deelnemers moeten raden welk gezicht de tegenstander verborgen probeert te houden. En het raden kan best moeilijk zijn, de truc is om slimme vragen te stellen en op die manier de identiteit te achterhalen.

Uitleg

Het spel ‘Wie is het?’ zal in de meeste gevallen met twee spelers worden gespeeld, maar het is ook ontzettend gezellig om met meerdere spelers te spelen. De twee spelers krijgen beide een spelbord met daarop 24 gezichten. Natuurlijk heeft elk gezicht ook een naam. Beide spelers moeten hun spelbord opvullen met 24 gezichten.

Daarna is het de beurt aan de eerste speler om een vraag te stellen over het desbetreffende kaartje. Iedere vraag moet beantwoord worden met ja of nee, dus er kunnen geen open vragen worden gesteld. Een vraag die bijvoorbeeld kan is: is het een vrouw? Stel dat klopt, dan kan jij alle gezichten van de mannen dichtklappen en dan ben je weer een stap dichterbij de winst. Daarna mag de andere speler een vraag stellen.

Naam raden

Denk jij te weten om welk gezicht het gaat, dan mag jij de naam noemen. Als de naam klopt dan ben jij de winnaar van de ronde. Maar je moet niet zomaar namen gaan roepen, want bij een fout wint de tegenstander. Je speelt vijf rondes, dus de eerste die drie keer wint heeft uiteindelijk het hele spel gewonnen.

Voor jong en oud

Het spel ‘Wie is het?’ is heel eenvoudig, waardoor zowel jong als oud het kan spelen. Maar als je met jonge kinderen speelt dan is het verstandig om mee te helpen, gewoon om het spel leuk te houden voor beide. Aangezien het spel kort duurt kan je veel rondes spelen en direct revanche proberen te nemen.

Goede afspraken

Bij sommige vragen kunnen de antwoorden per persoon verschillen. Misschien hebben jullie wel allebei een andere mening over wat kort haar is en wat lang haar is. Spreek dit af voordat je aan het spel begint, zodat je niet tegen problemen aanloopt.

Bron

Hasbro