sre-admin sre-admin

Levensweg

Het bordspel Levensweg is uitgegeven door het bedrijf Milton Bradley, dat tegenwoordig onderdeel is van het bekende Hasbro. Dit spel is geschikt voor kinderen vanaf acht jaar en kan met twee tot maximaal zes spelers gespeeld worden. Bij Levensweg duik jij voor even in de huid van een ander persoon en het doel is om zo snel als mogelijk enorm rijk te worden.

Vanzelfsprekend start jouw Levensweg op school. Daarna kan de keuze gemaakt worden om een opleiding te gaan volgen of direct het werkveld te betreden. Voor schoolverlaters zal het salaris tussen de vijfduizend en twaalfduizend euro bedragen. Slaag jij erin op de universiteit te komen, dan kan het salaris een maximale hoogte van twintigduizend euro bereiken.

Bij Levensweg zijn er diverse vakjes te vinden op het speelbord, zo ontvangt de speler op een groen vakje zijn salaris. Maar het is ook mogelijk om een aandeel te kopen, een verzekering af te sluiten of jouw status te verhogen. Spelers kunnen geld lenen, maar dit dient wel afbetaald te worden met rente. En dat is nog niet alles, want jij kan ook kinderen krijgen, gaan rentenieren of een grote villa aanschaffen. De speler met het meeste geld aan het einde van het spel is de winnaar.

V.I.P editie levensweg

Tegenwoordig is er ook een speciale Levensweg V.I.P. Editie verkrijgbaar in de winkel. Bij dit spel krijgen de deelnemers de kans het spel in sterrenstijl te spelen en uit te groeien tot een ware wereldster. Beslis zelf welke carriere jij zal gaan maken, van topsporter tot model. Door een goede crew te verzamelen kan jij de top bereiken, dan moet er bijvoorbeeld een personal trainer, beveiliger of fotograaf in dienst genomen worden. De deelnemer die als eerste een 5 sterren VIP zal worden is de winnaar van het bordspel.

Bron

Hasbro